RE-BUSINESS

Miért kellenek dísztavak a gyár udvarára?

Episode Summary

Ebben a részben a munkavállalói jóllétről lesz szó. Mit nyer azzal az üzlet, ha azt mondjuk, a dolgozó nem nekem, hanem értem dolgozik. Erről beszélgetünk Prohászka Ottóval, a Tutti Élelmiszeripari Kft. tulajdonosával, aztán Hampuk Richárd, a Betone Studio egyik alapítója mesél arról, nála mikor és miért jött el a változtatás igénye.

Episode Notes

Prohászka Ottó 1986-ban  indította el cégét és a legendák szerint azóta senki sem rúgtak ki és már akkor is a fenntartható, hosszú távú gondolkodás volt a jellemző a céges kultúrára. Nem  változott ez akkor sem, amikor a Magyarországon is megjelent a kapitalizmus vadabb verziója, sőt a mai napig is ez a személet a meghatározó. A beszélgetésben szóba kerül a józan paraszti ész, a kockás füzet és az is, miért fontos, hogy a gyár udvarán dísztavak legyenek. 

A műsor második vendége Hampuk Richárd, aki több másik vállalkozás mellett, a Betone Studio egyik alapítója is. Arról kérdeztük, mikor és miért jött rá, hogy vezetőként újra kell gondolnia saját magát, hogyan alakította át a céges működését, mit gondol arról, fontos-e, hogy a munkatársai szeressék.